Nyheder

Hvor skal Holger Danske stå?

27. August 2013
Pressemeddelelse
Bestyrelsen i Holger Danske Skjern Fonden har haft sit første møde, og første vigtige opgave er at finde frem til den bedste placering af Holger Danske. Skulpturen har hen over sommeren stået på Torvet, til glæde for en masse turister, som har lagt vejen forbi, for at se på Holger Danske. ”Selv om vi alle sammen gerne ser, at Holger Danske snart kan finde hvile i Skjern, har vi besluttet at overveje en ekstra gang, hvor han skal stå”, fortæller Jørgen Axelsen. ”Vi er enige om, at han skal stå i Skjerns bymidte, og samtidig skal han have passende luft omkring sig. I løbet af denne uge forventer vi, at skulpturen bliver flyttet til Banegårdspladsen, så vi – og alle andre – bedre kan vurdere, hvilken placering, der er den optimale. Måske ender det med, at Holger Danske skal tilbage til Torvet, hvor det i øvrigt er tanken, at han skal placeres i nord-enden af Torvet. Vi opfordrer byens borgere til at give deres besyv med, når de ser Holger Danske nye placering”, fortsætter Jørgen Axelsen.

For begge forslags vedkommende kræver det naturligvis, at der skal arbejdes med arealet omkring skulpturen når den endelige placering er besluttet. Ris, ros, forslag og gode argumenter kan sendes på kontakt@holgerdanskeskjern.dk.

Detailhandlen nyder godt af, at Holger Danske er kommet til byen. ”I vores butik har vi haft besøg af mange, som er taget til Skjern, for at se skulpturen med egne øjne. Fx talte jeg med en familie, som havde lejet et sommerhus i Hvide Sande i sommerferien, og en af feriedagene blev brugt i Skjern, nu hvor Holger Danske var kommet til byen”, oplyser Poul Thomsen.

Bestyrelsen i Holger Danske Skjern Fonden består af Jørgen Dalgaard (Skjern Bank), Jens K. Pedersen (Local Energy), Jørgen Axelsen (Vindafkast), Poul Thomsen (MR Thomsen), Kim Clausen (Ringkøbing-Skjern Museum), Bente Lægsgaard (Ørskov Gruppen)